IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

First Strike singleplayer beta version
Dnamro
post Jul 29 2016, 07:15 PM
Post #1


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



I am going to release this version as is since I never could resolve the stability issues with offline accounts in BF2142 since the master account server was shut down. this is the last version that I has sent out for Beta testing:

Full version. Back up the old version, as this version only includes singleplayer/coop maps:

http://www.battlefieldsingleplayer.com/dna..._1_61G_Beta.zip

Features:



===================
Optional Launcher
===================
Link to the launcher:

http://www.battlefieldsingleplayer.com/dna...Setup1_6_6a.exe


The launcher is not going to be used for updates at this time.

===================
offline game fix
===================
Here is a BF2142.exe that bypasses the master account server. Copy it
over FirstStrike.exe to use with the launcher:

http://www.battlefieldsingleplayer.com/for...showtopic=18474


===================
kit customization changes
===================
All the landmaps have new kits in singleplayer. Instead of kits
that can be customized dynamically, the new kits are customized to the
type of map. This solves the problem of the kit customizer not working
with using offline accounts in singleplayer and makes for more realistic
bot battles.


With Hoth defense your supposed to defend the trench flags as rebels.
Trying to get the automated ATATs to work within the limits of the game
engine is proving too difficult. I am going to have to make them player
controlled only, but spawn them close to the trenches and set them up so
that they can automatically attack. The ATATs are still in Beta and
damage settings have not been set up, so they don't currently take any
damage.

Endor clearning includes pathing for the Ewok Village.

AI accuracy is toned down.

Includes many third party sp/coop maps

Other tweaks and changes for better bot battles.



--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 Pages V   1 2 >  
Start new topic
Replies (1 - 14)
SirPort
post Jul 30 2016, 04:37 AM
Post #2


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 30 2016, 02:15 AM) *
I am going to release this version as is since I never could resolve the stability issues with offline accounts in BF2142 since the master account server was shut down. this is the last version that I has sent out for Beta testing:

Full version. Back up the old version, as this version only includes singleplayer/coop maps:


Do we need the launcher?
I've not been using one so far,just used the shortcut trick +modpath

We also use a master server and different exe

Downloading and will run a server and see what happens smile.gif

Will we need to alter the fs.bat?
from:-start firststrike.exe +modPath mods/FirstStrike
to:-start bf2142.exe +modPath mods/FirstStrike

This post has been edited by SirPort: Jul 30 2016, 05:00 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Jul 30 2016, 07:22 AM
Post #3


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



Launcher and fs.bat are optional. Let me know when you get the server ready


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Jul 30 2016, 07:51 AM
Post #4


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 30 2016, 02:22 PM) *
Launcher and fs.bat are optional. Let me know when you get the server ready


Server is up but the fsx maps are causing a problem so need to change server,it will be back up in 5 mins.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Jul 30 2016, 08:17 AM
Post #5


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



How do I connect?


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Jul 30 2016, 08:40 AM
Post #6


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 30 2016, 03:17 PM) *
How do I connect?


Use our bf2142.exe - http://www.mediafire.com/download/cudaazha4ij4rnj/BF2142.exe
make account
make soldier

join by IP
80.229.160.222
17566

when in the server use tab and put into favourites

Play

This post has been edited by SirPort: Jul 30 2016, 08:41 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Jul 30 2016, 09:37 AM
Post #7


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



Ok

What I've found so far is that some maps crash the game,bots are still super accurate but apart from that it plays good.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Jul 30 2016, 03:20 PM
Post #8


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



So which maps are not working? Was it just the FSX map? Did the Hoth maps work?

I tried to connect with the Deathlok stats redirect, but every time I had tried to connect to the server it would restart me back into BF2142.


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Jul 30 2016, 05:41 PM
Post #9


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 30 2016, 10:20 PM) *
So which maps are not working? Was it just the FSX map? Did the Hoth maps work?

I tried to connect with the Deathlok stats redirect, but every time I had tried to connect to the server it would restart me back into BF2142.


don't use anything DK,we don't use it,we have our own 'fix'.
You need to use our exe which was linked.

Not sure which maps crash the game but will test asap and let you know.

There has to be some 'redirect' within the mod that 'points' to the old fs master server?
We use something similar that DK does but nothing to do with them.
Using our own master server to track stats etc the redirect is within the exe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Jul 31 2016, 09:21 AM
Post #10


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



Same thing with the sTG bf2142.exe. I am going to try reinstalling BF2142


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Jul 31 2016, 11:22 AM
Post #11


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 31 2016, 04:21 PM) *
Same thing with the sTG bf2142.exe. I am going to try reinstalling BF2142


Make sure you use IP with port 80.229.160.222:17566

This post has been edited by SirPort: Jul 31 2016, 11:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Aug 2 2016, 02:12 PM
Post #12


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Jul 31 2016, 04:21 PM) *
Same thing with the sTG bf2142.exe. I am going to try reinstalling BF2142


Howz it going,did you get sorted?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Aug 2 2016, 08:07 PM
Post #13


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



QUOTE (SirPort @ Aug 2 2016, 03:12 PM) *
QUOTE (Dnamro @ Jul 31 2016, 04:21 PM) *
Same thing with the sTG bf2142.exe. I am going to try reinstalling BF2142


Howz it going,did you get sorted?


Getting closer, but still can't connect. I am getting an unhandled Activation ID: 30 message. I just hit ok and it goes back to the server selection menu. I am trying to connect by IP with the different port you specified. Next, I will try deleting and recreating my profile.


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SirPort
post Aug 2 2016, 11:48 PM
Post #14


Captain
***

Group: Soldiers
Posts: 79
Joined: 29-October 10
Member No.: 7,689



QUOTE (Dnamro @ Aug 3 2016, 03:07 AM) *
QUOTE (SirPort @ Aug 2 2016, 03:12 PM) *
QUOTE (Dnamro @ Jul 31 2016, 04:21 PM) *
Same thing with the sTG bf2142.exe. I am going to try reinstalling BF2142


Howz it going,did you get sorted?


Getting closer, but still can't connect. I am getting an unhandled Activation ID: 30 message. I just hit ok and it goes back to the server selection menu. I am trying to connect by IP with the different port you specified. Next, I will try deleting and recreating my profile.


it should make a new profile when you make new account/soldier and looking through the db I see you made both.
so deleting the 2142 folder in 'my documents' should in theory remake new one with correct details?

can you join any of the other servers?
they are just direct connect no need to input IP for them.

for me what I found to work was using the shortcut add on +modpath ****
It always crashed when trying to go through 'community' in game.

I'll be available on our Teamspeak tonight if your still having problems.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dnamro
post Aug 3 2016, 10:10 AM
Post #15


CinC (for now)
Group Icon

Group: Mr. Admin
Posts: 6,886
Joined: 28-December 03
From: Fort Hood, TX
Member No.: 46



Sorry, no time last night to do anymore testing. I has some time this morning and I could connect to BF2142 servers in Canada and the USA, but not overseas. I am in the USA. The IP that you gave for FS did not work, but when I changed the port number to the default, it connected, but to a BF2142 server playing coop BF2142. When I try to select FS beta server from the server menu, i get strange menu error messages and it never connects. It does not matter if I launch from a shortcut or change games from the community menu.


--------------------
No, my Avatar is not my dog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th August 2017 - 10:56 AM